9 april 2018

Primeur: vier ZAT producties op het Olympia College in Rotterdam

Het ZAT Projectenbureau heeft op 8 en 9 maart als pilot in opdracht van de gemeente Rotterdam maar liefst 4 producties en interventies op verkeersveiligheidsgebied tegelijkertijd ingezet op het Olympia College in Rotterdam. Op deze VMBO locatie in Zuid konden 160 leerlingen tussen 14 en 17 jaar per dag meedoen aan de Nationale Verkeerlab, Fiets4Safe, Veilig Uitgaan = Veilig Thuiskomen en het 50CCSCOOTERSCHOOLEVENTS traject. 



Het Olympia College wilde graag het thema verkeer gedurende 2 dagen verbinden aan praktijkgerichte activiteiten met hoge impactwaarde bij de VMBO leerlingen. Volgens de directie en docenten is dat in alle opzichten aardig gelukt. De vier ingezette ZAT Producties hebben immers een hoog gehalte aan infotainment en edutaiment elementen waardoor de spanningsboog van de leerlingen strak gespannen bleef. De aangesneden thema's als fietsen en afleiding, alcohol en drugs in het verkeer en onveilig scooterrijden werden door de verschillende teams van ZAT en aanvullende partners als Youz Rotterdam en Rijschool Ronald uit Papendrecht met adviezen van het Olympia College, maatgericht verwerkt in de producties en programma's. 



Volgens de gemeente Rotterdam is deze wijze van verkeerseducatie een nieuwe en vooral maatgerichte aanvulling voor het VMBO onderwijs in Rotterdam. Met het ZAT Projectenbureau zal verder worden gekeken naar het VMBO onderwijs.  

   


Deel dit via social media:
Twitter Facebook LinkedIn E-mail

Spring Mix

Lars Behrenroth
in the mix for
www.alcomobilisme.nl

ZATfm in the Mix

Click and listen to......
ZATFM

Digital Radio Station

Guest-Deejay NOV22

DJ Virato

Nieuws


rss
Nederlands Deutsch
© 2024 Koop & Co - Realisatie: Slagkracht